zaterdag 27 oktober 2007

We hebben een huis!



Onze zoektocht naar een huis is eerder over dan we dachten. Het eerste huis waar we naar zijn gaan kijken was eigenlijk te groot en te luxe voor ons. Bovendien waren er veel mensen die het wilden hebben. We gingen er al niet meer van uit dat wij het zouden krijgen. Maar toch werden we vrijdag gebeld dat we er 5 november in kunnen. Zoals gezegd is het vrij groot, drie slaapkamers met inbouwkasten, grote woonkamer met open keuken en natuurlijk een overdekt terras. Alles is net opgeknapt, er zitten een nieuwe keuken en badkamer in, met jacuzzi. Dit is de bovenverdieping. Het is een beetje als een dijkhuis. De onderverdieping is ongeveer tweederde van de bovenverdieping en hier bevindt zich nog een kleine studeerkamer, een washok, toilet, een garage en een open ruimte. Hier zijn geen grote ramen dus het is echt een bijruimte. De achtertuin is helemaal bedekt met gras, vandaar misschien de vraag van de verhuurder of we een grasmaaier hebben.

Het ligt in een goede wijk. Ons huis is klein in vergelijking met wat er allemaal nog meer staat. Als je voor het huis staat kun je Tuggerah lake zien (zie foto). Dan ligt rechts de Tasmanzee, die kun je zien vanaf ons terras. Wel met wat fantasie, in de verte. Het is 5 min fietsen naar de zee.

In eerste instantie hebben we een contract voor een halfjaar. De mensen van wie wij huren zijn voor hun werk ergens anders naartoe verhuisd en zijn van plan daar langere tijd te blijven. Dus het is heel waarschijnlijk dat we daarna een jaarcontract krijgen. We gaan 5 of 6 november verhuizen. Dat wil zeggen, we gooien onze koffers in de auto en rijden naar ons nieuwe huis. De spullen die in Nederland in een zeecontainer zijn gegaan zullen pas rond de kerst hier zijn. Het eerste wat we dus moeten kopen zijn een bed, een tuinset en een barbecue. O, ja en een grasmaaier.

S&B

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Héé Sander en Bregje! Gefeliciteerd hoor met jullie huis. In ieder geval een stuk groter dan jullie eigen huis hier in Dordt ;-).

Geniet er lekker van, het zal een hoop rust geven.

Groetjes,

Gerwin en Madelon

Anoniem zei

Hey, wat leuk! Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

Groetjes,
Marleen

Anoniem zei

hee sander en bregje!
leuk om jullie leven een beetje te volgen hier in nederland! gaaf dat jullie een huis hebben gevonden, heerlijk zo dichtbij de zee...
groetjes, marjan

Anoniem zei

Hoihoi, lekker dat het zo snel gelukt is. Hebben jullie eigenlijk al een idee hoe het met 'de Nederlanders' zit bij jullie in de buurt, is er een soort vereniging?
Ik werd trouwens ook overvallen door een enorme regenbui laatst, liep tot halverwege mn kuiten door de plassen en ik was op bezoek in een andere stad, dus toen ik de volgende dag terug ging naar Beijing moest ik mn zeiknatte schoenen weer aan :s heb der zeven uur mee in de trein gezeten...
Maar goed, veel plezier op het werk, ben benieuwd hoe het jullie bevalt :)

Groetjes, Sander

Unknown zei

Gefeliciteerd mensen!!

Beetje jammer dat er geen loggia in zit... ach ja, je kunt altijd overwegen om je overdekte terras om te bouwen ;-)

Next stop: your own vehicle...

Sander&Bregje zei

Hoi Sander, we hebben tot nu toe 2 Nederlanders gezien hier. Volgens mij zitten er niet echt veel. Je hoort wel van 'jaren 50 emigranten', maar die spreken meestal niet of nauwelijks Nederlands.

We zagen Peking nog op het nieuws laatst, met die enorm dikke smog! Veel succes.

Anoniem zei

Hee Sander en Bregje!!
Wat leuk om zo vanalles te zien over jullie..Ik ben blij voor jullie met jullie huis! Het lijkt zo onwaarschijnlijk..Sander, bevalt t werk je ook? Bregje: Hoe vaak fiets je per dag naar of langs de zee???" Wauw jongens , het ziet er goed uit daaro. ik hoop dat jullie echt een eigen plek gaan vinden daar..
Ik denk aan jullie! Veel liefs Hanne

Sander&Bregje zei

He Hanne! Het werk bevalt goed, maar het is natuurlijk nog te vroeg om te zeggen hoe het hier echt is. Op het moment werk ik in de fabriek om alles te leren kennen. Leuk, maar ook wel vermoeiend. Bregje begint volgende week met werken, 3 dagen. Als het aan haar ligt fietst ze elke dag! Niet langs de zee, maar wel langs het meer. Ook leuk... He spreek je later, groetjes aan MJ (en Sofietjes natuurlijk)