donderdag 18 oktober 2007

De eerste twee weken

Er is heel veel gebeurd in de laatste twee weken. Sander is alweer een week aan het werk en ik ben ook druk bezig.

Vanaf het begin:
Omdat we twaalf uur vertraging hadden kregen we een dag een hotel in Malijsie. We waren zo moe dat we alleen de omgeving van het hotel hebben gezien. Maar toch was het leuk om een keer op de evenaar te zijn geweest.

In Sydney werden we opgehaald door de Aussi shutle. Het was ongeveer een uur rijden naar ons hotel. Onderweg kwamen we hele stukken zwartgeblakerd bos tegen. De week ervoor was deze snelweg nog afgesloten vanwegen een bosbrand. Toch is het hier niet altijd warm. Tot nu toe is het twee dagen echt warm geweest, zo'n 32 graden. Maar er zijn ook dagen dat ik blij ben dat ik mijn winterjas heb meegenomen.

In de eerste week hebben we vooral veel dingen geregeld. Een bankrekening geopend, ons visum opgehaald in Sydney en de centralcoast verkend. De dag nadat we aankwamen zijn we bij sander op zijn werk gaan kijken. Een collega heeft ons om 8 uur 's morgens opgehaald en eerst twee uur door de omgeving gereden. Het is een aaneenschakeling van kleine dorpjes met als centrum het strand of een winkelcentrum. Zonder auto kom je hier nergens. Het is erg heuvelachtig dus fietsen is ook niet zo'n goed idee.

Sander's collega's zijn erg aardig. Ze geven ons allemaal handige tips. We zijn ook al twee keer bij iemand gaan eten. Dan krijg je om half 6 eerst stukjes wortel, selderij en dorito met een dip. Dan gaat de vrouw het eten klaarmaken en de man steekt dan de barbecue aan. Er wordt hier veel vlees gegeten en dan vooral schapenvlees. Rond tien uur ben je dan klaar met eten.

Vrijdag zijn we naar Sydney geweest. Dat deed me veel aan Londen denken. We hebben alleen de afdeling immigratie goed bekeken, zo'n drie uur lang. Natuurlijk zijn we even bij the operahouse geweest en in een botanische tuin. De rest komt later wel. Ik zou er graag wonen, want zodra je buiten Sydney komt zit je toch een beetje op het platteland. Maar als je in australie gaat wonen moet je natuurlijk in een vrijstaand huis bij het strand gaan wonen.

Het hotel waar we nu zitten ligt 5 minuten lopen van het strand. De natuur is echt prachtig. Het is een beetje alsof je in de dierentuin of een voliere woont. De papagaaien vliegen je om de oren. Tot nu toe zijn we nog geen dodelijk giftige beesten tegen gekomen.

Morgen gaan we op huizen jacht. Want een hotel is leuk maar je kunt er niet je hele leven blijven wonen, toch?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaaf om te horen hoe het met jullie gaat! We hopen dat jullie snel een leuk huis kunnen vinden!

Groeten,
vanuit een herfstachtig Nederland,

Gerwin en Madelon

Anoniem zei

Greeeat! Zoongeveer alles gelezen op deze site, leuk.
How is the tale problem in Ouch-beam-donkeycall? sometimes I lay in a dent because of a two-language-education-exchane-student named Dane in our school. About is accent then hey. He comes also from your island. It must be too crazy there. It shines that you can fish there great, following Rex...
The greetings
Witte Hond and More Jelly