zaterdag 15 december 2007

1 week voor kerst


Van een collega hebben we een oude grasmaaier gekregen. Hij doet het niet zo heel best. Zodra je hem door het hoge gras duwt, slaat hij af. Nu ontdekte Bregje dat als je hem door het gras trekt, hij het wel doet. Dus zo maaien wij ons gras nu dus: trekkend. Probleem is dat het gras nu zo snel groeit vanwege de regen, dat de container continue mudvol zit. Weer een reden waarom het maar snel moet stoppen met regenen.

Veel nieuws is er over ons niet te melden. Het enige wat noemenswaardig is, is dat we een schatting hebben gekregen van het vervoersbedrijf dat onze spullen naar hier brengt. Ze verwachten dat de container op de 31e december aankomt in de haven van Sydney. Daarna moeten de spullen ingeklaard en goedgekeurd worden, waarna ze op de vrachtwagen naar ons toe komen. Omdat het hier kerstvakantie is, zal dat hele proces wel even duren. Ze verwachten dat alles hier halverwege januari zal arriveren, maar ik denk dat we blij moeten zijn als het er aan het eind van die maand is. Het is wel een fijn vooruitzicht. Niet dat we veel missen wat op de boot zit, maar het zou erg leuk zijn om onze eigen spulletjes weer hier te hebben.

In het nieuws: De Kangaroe!
Het nationale symbool heeft de gemoederen flink bezig gehouden deze week. Zo werd bekend dat het beest regelmatig flinke einden gaat zwemmen. Dat op zich is al een ontdekking, maar nu blijkt ook nog eens dat ze wel eens opgepeuzeld worden door haaien! Wat een land...

Met de recente ondertekening van het Kyoto protocol gaat Australie op zoek naar manieren om de broeikasgassen terug te dringen. En ook daarvoor biedt de Roo uitkomst! Wetenschappers ontdekten dat de scheten van kangaroes helemaal geen Methaan bevatten, in tegenstelling tot die van schapen en koeien (waar ze er hier heel veel van hebben). Daarnaast is het metabolisme van het beest 10 tot 15 % efficienter, haalt hij zijn eten waar het het best beschikbaar is, en heeft geen vaccinaties nodig. Kortom: opeten die skippies! Maar nee hoor, ze willen schapen en koeien ombouwen zodat ze dezelfde spijsvertering krijgen als kangaroes. Rare jongens, die Australiers.

En ookal gaat het niet direct over kangaroes, de naam heeft er wel mee te maken: in het zuiden van Australie staat een eiland in brand. De naam? Kangaroo Island. 21000 hectare van dit natuurgebied zijn al in vlammen opgegaan. Zonde.

S&B

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoihoi,

Pff hiero is het continu onder nul, maar totaal geen neerslag, kunnen we wat wisselen misschien?
Ze moeten toch wat met die kangaroe, een beetje zoals ze hier met de pandabeer lopen te leuren. In Hong Kong zit een heel bekend zee-aquarium achtig ding en daar hebben ze alles wat zwemt en inderdaad ze hebben ook een panda :) Anyways, alvast een fijne kerst, ik weet niet of ik voor die tijd nog online ben namelijk.

Groetjes, Sander.