vrijdag 14 maart 2008

zomer


De zomer is officieel voorbij maar de laatste twee weken voelt het voor het eerst echt zomers. Het is zonnig en warm met af en toe onweer. En gelukkig heel weinig regen. Daar genieten we nu extra van. Vandaag (zaterdag) hadden we het plan om the Hunter Vally in te trekken. Dat is een wijnstreek ongeveer anderhalf uur rijden hiervandaan. Ze hebben daar ook mooie sier tuinen aangelgd die wij graag willen zien. Helaas heeft Sander vanmorgen zijn nek verdraaid en kon geen kant meer op. Dus we moeten het uitstellen.
We hebben het terras wat gezelliger gemaakt met een paar planten, een limoen en een citroen. Ook kan de tuinset nu definitief naar buiten omdat we een eettafel en stoelen hebben gekocht.


Verder valt er heel weinig te vertellen. Sander is lekker aan het werk en ik ben nog steeds op zoek naar werk. We zijn bezig met het uitzoeken van een kerk. Er zijn twee kerken waar we wat beter naar willen kijken en daarna maken we een keus. Een ervan is the Dutch Reformed church waarin 80% nederlandse (voor)ouders heeft. Het is heel vreemd om dan in de liturgie te lezen dat Hans en Anja de zangleiding hebben. Een vrouw van tachtig stelde zichzelf voor als Joke. Ze was al meer dan vijftig jaar in Australie maar had nog steeds een houterig nederlands accent.
De ander is een evangelische kerk.

De zoektocht op zich is ook al leuk. Mensen zijn hier veel gastvrijer. Zodra je binnenstapt zijn er mensen die je welkom heten. Ze zijn geintereseerd en willen vanalles weten. Vaak kennen ze wel iemand die mij misschien aan een baan kan helpen. Ook zijn we al een paar keer uitgenodigd bij mensen thuis.

Geen opmerkingen: