dinsdag 26 februari 2008

weekendje Sydney

Afgelopen weekend zijn we alweer naar Sydney geweest. Het was er druk omdat het cruiseschip Queen Victoria en haar jongere zusje Queen Elisabeth langs elkaar heen zouden varen op zondag avond. Hierdoor waren er het hele weekend veel mensen op de been om de schepen te bekijken.

Zaterdag hebben we meegedaan aan een "amazing race". Voor 50 dollar kon je meedoen aan een soort speurtocht door Sydney. De opbrengst was bestemd voor twee vriendinnen die in een auto van Londen naar Mongolie gaan rijden. Ze laten zich sponseren om geld op te halen voor de Mongoolse arme mensen. Er waren twaalf locaties kriptisch omschreven. Deze plaatsen moest je in een willekeurige volgorde opzoeken en dan een opdracht uitvoeren. Zo moesten we een tent opzetten, waarbij we maar een hand mochten gebruiken. Sander heeft zelfs geleerd om een band te verwisselen. We hebben ruim vijf uur door Sydney gelopen, wat ons weer een stuk meer van de stad heeft laten zien.



Eigenlijk waren we in Sydney om een vriendin van Sander op te zoeken. Sander kent haar en haar vriend van de tijd dat hij in Mongolie stage liep.



's avonds hebben we heerlijk gegeten aan de rand van Sydney harbour.

Zondag zijn we met een collega van Sander naar een cricket wedstrijd geweest; Australie tegen India. Sander had een Australisch spelers t-shirt aan.


Dat was echt een belevenis. Het duurde een tijdje voordat we de spelregels doorhadden, maar dat was niet erg aangezien de wedstrijd acht uur duurde. Het is een vrij traag spel, zo traag dat een aantal spelers de tijd nam om tijdens de wedstrijd handtekeningen uit te delen.

Na anderhalf uur werd er steeds gestopt voor een drinkpauze. Dan kwam deze rare kar het veld op gereden.

Wat het echt leuk maakte waren de Indische supporters. We zaten achter een rij met tien Indische mannen die erg enthausiast waren. Een ervan was voor Australie maar de rest was gehuld in de indische kleuren. Ze begonnen spontaan te dansen toen er iemand was met een trommel. Helaas werd die persoon door de politie verwijderd.


De tweede helft was een beetje saai maar aan het eind werd het toch nog spannend. Gelukkig heeft Australie gewonnen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie waren die vrienden uit Mongoliƫ?
(vraag van ma Bel)

Sander&Bregje zei

Dat zijn Anna en Chris. Anna werkte via dezelfde organisatie als ik, en we zijn goede vrienden geworden (samen met Karen en Rowland). Anna is nog in Leerdam geweest, en wist zich de poffertjes nog te herinneren!
Chris is haar aanstaande trouwens, ook hem heb ik al eens in Mongolie gezien toen hij op bezoek was.

Unknown zei

Ik dacht Anna al te herkennen. Leuk man.

Ik weet nog dat een pakistani in Bratislava een nacht met ons de kamer deelde en dat hij een poging deed om cricket uit te leggen, maar ik heb er geen reet van onthouden...

Groet'n