maandag 31 maart 2008

Pasen en camperen


Aboriginal rots tekeningen

Op tweede paasdag zijn we op zoek gegaan naar rots tekeningen. In het gebied waar wij wonen hebben veel Aboriginals geleefd. Ze gebruikten de tekeningen om aan te geven waar en op welke manier er het beste gejaagd kon worden. Op internet hadden we een plattegrond geprint van een lokatie waar deze tekningen te vinden zouden zijn. Ergens aan de kant van de weg moesten we het bos inlopen. Ze zijn erg moeilijk te vinden maar het is erg leuk als je ze dan ontdekt. Eerst zie je alleen een klein gedeelte maar als je dan beter kijkt kun je ze goed herkennen. De tekeningen zijn op de grond uitgekerft in zandsteen. Vaak zijn ze een paar honderd jaar oud en dus al een beetje vervaagd.


Afgelopen weekend hadden we een verlovingsfeestje in Gerrigong. Dat is drie uur rijden naar het zuiden vanaf hier. Omdat we zo ver moesten rijden wilden we daar overnachten. Dus met de tent en campingspullen zijn we zaterdagochtend vertrokken. Na het feest hebben we onze tent opgeslagen op een camping in een natuurpark. Er was geen drinkwater maar gelukkig wel een barbecue bij elke plek. Vanaf de camping kon je zo naar het strand lopen. Het water is nog warm en het hele weekend hadden we goed weer. Zaterdag avond hebben we naar de sterren gekeken. Omdat er praktisch geen licht vervuiling is kun je de melkweg heel duidelijk zien. In de verte trok er een onweersbui voorbij wat ook heel spectaculair was. 's Nachts was het veel kouder dan we gedacht hadden maar het was nog goed te doen. Toen we om 8 uur wakker werden en uit het raampje keken stond er een vos voor onze tent.

Nadat we gezwommen hadden zijn we naar Minnamurra Rainforrest gereden. Dat is een regenwoud waar ze een loopbrug doorheen gebouwd hebben. In twee uur kun je het hele pad rondlopen. Onderweg kom je oeroude bomen, lianen, wurglianen en een hele hoge waterval tegen.

Daarna zijn we naar Kiama gereden om naar een blowhole te kijken. Dat is een gat in een stuk rotsen aan de kust waardoor de zee water omhoog spuit. De zee was erg rustig dus er gebeurde niet veel. Toevallig kwam er wel net een groep dolfijnen langszwemmen. Die zwemmen de kust op en neer op zoek naar eten.

Geen opmerkingen: