donderdag 31 januari 2008

Eindelijk!


Eindelijk was het woensdag zover. Na vier en een halve maand zijn onze spullen aangekomen. Alle dozen waren er en op een paar deukjes na was alles in goede staat. Het verbaasde ons hoe blij je kan zijn met je eigen spullen. Vooral met ons eigen bed zijn we heel blij. Want het is echt het beste bed. Je weet niet wat uitgerust zijn is als je niet in dat bed geslapen hebt.



Er zijn ook spullen bij waarvan we nu denken, "waarom hebben we die meegenomen?" We hebben vandaag drie wassen gedraaid met al onze kleding. (vooral van Bregje) Het was zo warm dat als de tweede was had gedraaid de eerste alweer droog was.

Er is genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen. We gaan nu ook gebruik maken van onze beneden ruimte. Er komt een bureau te staan met de PC. Verder al onze mappen, boeken en foto's. Er zijn in elke kamer inbouwkasten zodat we zelf geen kast hoeven te kopen. We hebben alleen een boekenkast voor in de woonkamer nodig.



Toevallig hadden we 's avonds een concert van Dream Theater (progresive rock). Dat was in Sydney. Het was een hele reis om daar te komen. Australiers zijn niet echt goed in organiseren. Het concert was in een groot entertaiment centrum in hartje Sydney. Op de website stond hoe je er moest komen. Vanaf het aangegeven station moesten we busnummer 339 hebben. Nergens staan bordjes die richting een bus wijzen. Het station ging meteen over in een winkelcentrum. Toen we de uitgang gevonden hadden zagen we alleen maar 400 bussen. Na een rondje om het winkelblok kwamen we een man met een geel hesje tegen. Die vertelde ons dat de 300 bussen vier straten verderop vertrokken. Op de bussen staat alleen een nummer en een eindbestemming. De bushaltes hebben geen naam en er staat ook niet op welke bussen er stoppen. En een kaartje met welke bussen waar stoppen is natuurlijk helemaal te veel gevraagd. We zijn er uiteindelijk op tijd gekomen en het concert (dat om 7 uur begon en om 10 uur was afgelopen) was heel gaaf.

zondag 27 januari 2008

Australia Day



26 januari is Australia Day. In 1788 werd Captain Arthur Phillip de eerste gouverneur van New South Wales. Het is een dag van nationale trots. Buitenlanders die Australiers worden moeten op deze dag een gelofte van trouw afleggen. Dat is een groot feest omdat Australiers ervan overtuigd zijn dat er geen beter land is om in te wonen. Omdat het op zaterdag valt heeft iedereen op maandag vrij.



Wij zijn natuurlijk ook heel blij met een extra vrije dag. Maar we zijn uit de buurt gebleven van patriotische Australiers. Sander heeft mij mee uit genomen naar een drive-in movie. Dat was erg leuk. Je staat met nog 200 auto's op een grote parkeerplaats. Iedereen heeft tuinstoelen, matrassen en een grote picknick bij zich. Het geluid van de film komt via een frequentie op je autoradio. De eerste film begon om half negen, Enchanted. We zijn gebleven voor de tweede film, the Golden Compas, die om twaalf uur was afgelopen.





dinsdag 22 januari 2008

van alles wat

Er is niet veel nieuws te vertellen. We bouwen ons leventje langzaam op.
Gisteren hebben we bericht gekregen dat onze spullen door de douane heen zijn. Aankomende dinsdag komen ze alles bezorgen. We kijken er erg naar uit om weer in ons eigen bed te kunnen slapen. We kunnen dan ook weer van onze eigen borden eten. we kunnen ons niet eens meer goed herinneren wat we in de container hebben gestopt. Dus dat wordt een grote verrassing.

Een van de dingen die we missen is yoghurt. Het is wel te krijgen maar het kost bijna 5 dollar. Op een forum had Sander gelezen over een 'yoghurtmaker'. We hebben er een gekocht en maken nu onze eigen yoghurt.



Gisteravond hadden we bezoek. Ze bleven gewoon zitten. Meestal zitten ze om vijf uur met z'n dertigen te kwetteren in onze gumtree.



zaterdag 12 januari 2008

De kop is eraf



De eerste twee weken van het nieuwe jaar zitten er al bijna weer op. Tijd om een update te geven.

Eigenlijk is er nog niet zo heel veel gebeurd. Ik ben weer aan het werk gegaan. Een oud collega uit Oud Beijerland is hier momenteel om een machine in gebruik te helpen nemen. Het is leuk om ook op het werk weer eens Nederlands te kunnen praten. Vorige week is hij bij ons wezen eten, de eerste bezoeker uit NL.

Voor Bregje betekende het dat het weer tijd werd om naar werk te zoeken. Gelukkig trekt de banenmarkt een beetje aan, de advertenties komen weer binnen. Tot nu toe alleen nog maar afwijzingen gehad, helaas. Maar we hebben goede hoop dat er binnenkort in ieder geval wel een keer een gesprek komt.

De zomer is hier nu officieel losgebarsten: temperaturen rond de 30 graden, en weinig regen. We zitten hierdoor steeds vaker aan het strand, wat heel erg vervelend is (niet). Het fietsen wordt wel steeds meer een uitdaging. Je kunt eigenlijk niet meer fietsen zonder daarna te douchen. Wel erg goed voor de conditie natuurlijk, en voor mijn groeiende buikje. Ja ja, het lekkere eten laten we ons goed smaken. En echt niet alleen de barbeque, maar ook veel fruit. Lekkere mango's, nectarines, druiven, van alles. Geen appels, want die zijn duur... We hebben een goede (en goedkope) groente- en fruit winkel gevonden, waar we iedere week 2 zakken vol weghalen.

Over eten gesproken: we hebben een yoghurtmaker aangeschaft. De yoghurt die je hier kunt krijgen is duur en niet eens echt lekker, dus als levensmiddelentechnoloog kon ik dat niet over mijn kant laten gaan. De eerste portie zit er nu in, we zijn erg benieuwd wat het wordt (yoghurt hopelijk).

Ook de fauna heeft ons weer erg bezig gehouden deze week. Door het goede weer worden de insecten veel actiever, wat een verhoogde spinnen-activiteit tot gevolg heeft. Resultaat: 3 redbacks en 1 white tailed in en om het huis. Voor de dapperen onder ons:
Redback
White tailed
Niets om je echt zorgen over te maken, zolang je maar je gezonde verstand blijft gebruiken. Maar je voelt toch ineens wat meer kriebelen dan voorheen...

Dat was het wel weer even, hopelijk binnenkort wat interessanter nieuws.

S&B

dinsdag 1 januari 2008

oud en nieuw in Sydney

Een gelukkig nieuwjaar iedereen!




De foto's van ons oud en nieuw in Sydney zijn te zien op onze foto site