zaterdag 12 januari 2008

De kop is eraf



De eerste twee weken van het nieuwe jaar zitten er al bijna weer op. Tijd om een update te geven.

Eigenlijk is er nog niet zo heel veel gebeurd. Ik ben weer aan het werk gegaan. Een oud collega uit Oud Beijerland is hier momenteel om een machine in gebruik te helpen nemen. Het is leuk om ook op het werk weer eens Nederlands te kunnen praten. Vorige week is hij bij ons wezen eten, de eerste bezoeker uit NL.

Voor Bregje betekende het dat het weer tijd werd om naar werk te zoeken. Gelukkig trekt de banenmarkt een beetje aan, de advertenties komen weer binnen. Tot nu toe alleen nog maar afwijzingen gehad, helaas. Maar we hebben goede hoop dat er binnenkort in ieder geval wel een keer een gesprek komt.

De zomer is hier nu officieel losgebarsten: temperaturen rond de 30 graden, en weinig regen. We zitten hierdoor steeds vaker aan het strand, wat heel erg vervelend is (niet). Het fietsen wordt wel steeds meer een uitdaging. Je kunt eigenlijk niet meer fietsen zonder daarna te douchen. Wel erg goed voor de conditie natuurlijk, en voor mijn groeiende buikje. Ja ja, het lekkere eten laten we ons goed smaken. En echt niet alleen de barbeque, maar ook veel fruit. Lekkere mango's, nectarines, druiven, van alles. Geen appels, want die zijn duur... We hebben een goede (en goedkope) groente- en fruit winkel gevonden, waar we iedere week 2 zakken vol weghalen.

Over eten gesproken: we hebben een yoghurtmaker aangeschaft. De yoghurt die je hier kunt krijgen is duur en niet eens echt lekker, dus als levensmiddelentechnoloog kon ik dat niet over mijn kant laten gaan. De eerste portie zit er nu in, we zijn erg benieuwd wat het wordt (yoghurt hopelijk).

Ook de fauna heeft ons weer erg bezig gehouden deze week. Door het goede weer worden de insecten veel actiever, wat een verhoogde spinnen-activiteit tot gevolg heeft. Resultaat: 3 redbacks en 1 white tailed in en om het huis. Voor de dapperen onder ons:
Redback
White tailed
Niets om je echt zorgen over te maken, zolang je maar je gezonde verstand blijft gebruiken. Maar je voelt toch ineens wat meer kriebelen dan voorheen...

Dat was het wel weer even, hopelijk binnenkort wat interessanter nieuws.

S&B

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een prachtige spinnen. In naderland zou de openbare weg zeker worden omgelegd wanneer zo'n pracht exemplaar wordt ondekt