zondag 22 juni 2008

A week in the life

Helaas geen walvissen deze keer, die moeten nog even wachten. Daarom: een week in het leven van Sander en Bregje in Australie!

Maandag
Sander
Lekker laat uit bed! Gisterenavond een proef gedaan in de fabriek, gelukkig niet te laat thuis. Flexuren kennen ze hier niet, maar in zo'n geval mag je uitslapen. Wel de rest van de dag gewerkt, maar na een uurtje extra in bed kan zo'n dag niet meer stuk.
Bregje
Als Sander niet vroeg opstaat, ga ik er natuuuurlijk ook niet meteen uit. Als hij weg is, heb ik het huis alleen, en vandaag wil ik mijn nieuwe website in de lucht zien te krijgen. Zo ver is het helaas nog niet gekomen: Jochem moet er nog maar even naar kijken.

Dinsdag
Sander
Om 5.30 op om de tweede helft van Nederland-Roemenie te kijken. SBS zendt maar een paar wedstrijden uit, en dit is er een van. Ik was nooit een echte voetbalfan, maar stiekem zijn de Nederlandse wedstrijden best leuk (helemaal als ze winnen). Daarna even met P gebeld om te vragen hoe het met zijn zoontje gaat. Het lijkt iets beter te gaan, maar hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Daarna snel op de fiets naar het werk, want de zon schijnt weer! 's Avonds om 18.00 uur even vanuit huis naar een consultant in Engeland gebeld, die komt dan net aan op haar werk.
Bregje
Omdat Sander vandaag op de fiets gaat, kan ik met de auto naar de Salvation Army winkel. Daar help ik 2 dagen in de week mee als vrijwilliger. Achter de kassa, kleren en spulletjes uitzoeken en ophangen, en ondertussen de vreemde vogels uit de buurt ontmoeten. 's Middags een collega thuisbrengen, en daarna (zoals iedere dinsdag) even tanken. Op dinsdag is de benzine namelijk het goedkoopst, zo'n AUD 1.60, ongeveer 1 euro per liter.

Woensdag
Bregje
Vandaag weer naar de Salvo's geweest. Gisteren is er een grote lading kleding binnen gekomen uit een inzamelingsactie van een lokale Club, dus er is werk aan de winkel. Woensdag is de leukste dag van de week en er wordt veel gegrapt. Gelukkig maar, want er zit -in tegenstelling tot anders- veel rommel tussen de kleren.
Sander
Na weer een dag op het werk gaan we 's avonds naar bijbelstudie. Het is iedere woensdagavond. Best vaak, maar je leert iedereen snel kennen. Deze avond bespreken we het laatste hoofdstuk van Daniel, waar we de afgelopen maand in gelezen hebben (ook in de kerk trouwens). Erg boeiend!

Donderdag
Bregje
Vandaag weer thuis, op zoek naar een baan. De kansen komen en gaan. Op het moment weer wat minder, maar de weken ervoor waren beter. Helaas nog steeds geen echte doorbraak, maar ik vermaak me verder prima. Heb nu een eigen kamer in huis waar ik kan werken aan mijn kunst. En vandaag ook nog eens gehoord dat een werkplaats in de buurt volgende week een etspers neer gaat zetten! Dat biedt perspectieven: ze hadden het er al over of ik geen interesse had om les te geven. Wie weet!
Sander
Een lange dag vandaag. Had eigenlijk al een telefoontje verwacht over het begin van een fabrieksproef. Gelukkig begon die later, maar daardoor was ik wel om 19.00 uur pas thuis. 's Avonds uitgeteld op de bank TV gekeken: ook wel eens lekker.

Vrijdag
Sander
Wat een domper: vanochtend van achteren aangereden met de auto! De hele achterbumper in elkaar, en de uitlaat kapot (die we net een maand geleden op eigen kosten hadden laten vervangen). Niet mijn fout -verzekeringskwestie- maar toch vervelend. Tussen de middag meteen even naar de garage geweest voor een taxatie; volgende week wordt ie weer gemaakt.
Bregje
Na het huis een beetje aan kant te hebben gebracht verder gewerkt aan de website. Hij zal nu echt snel in de lucht zijn! Verder nog wat getekend. Ik werk hier vaker op groot formaat, en ik gebruik typische Australische kleuren.
's Avonds Snatch gekeken (na de boodschappen die we iedere vrijdagavond doen).

Zaterdag
Sander
Nog steeds een beetje afgemat van die proef van donderdag. Lekker uitgeslapen en uitgebreid ontbeten. Buiten! Want al is het vandaag de kortste dag, als de zon schijnt is het nog steeds lekker in de zon.
Bregje
Lekker wat gerommeld in huis. Ik zit liever buiten dan binnen, want binnen is het meestal kouder dan buiten! We hebben wel verwarming, maar je kunt net zo goed de ramen openzetten, zoveel kieren zitter er in het huis -om over gebrek aan isolatie niet te spreken-. Ook deze avond gaat er daarom weer een kruik mee naar bed!

Zondag
Bregje
Sander is zo gek geweest om 's morgens de radio aan te zetten om de tweede helft te luisteren van Nederland - Rusland. Had net zo goed door kunnen slapen, aangezien ze ingemaakt werden door Guus (of Hoeoes, zoals ze hem hier noemen). Aangezien we toch al wakker waren zijn we maar naar de vroege kerkdienst gegaan (9.30). Daarna bij een kunstveiling in de buurt wezen kijken.
Sander
Waarna we door konden naar een gesprek met de voorganger van de kerk. We denken er serieus over om lid te worden en we waren uitgenodigd om hier eens over te komen praten. Bregje werd meteen geronseld om een logo te ontwerpen voor een mannengroep. 's Avonds lekker frietjes gegeten, en met verschillende mensen in Nederland gebeld en gechat. Alleen jammer dat we vandaag geen kans hebben gehad om walvissen te gaan kijken, maar dat moet dan volgende week maar weer (als Bregje er tijd voor heeft tenmiste).

S&B

zaterdag 14 juni 2008

Goede tijden...

De afgelopen weken waar niet zo makkelijk. Om te beginnen overleed opa. Sander vond het vooral moeilijk om niet bij de rest van zijn familie te zijn. Sanders moeder ging al jaren trouw twee keer per week naar hem toe, en heeft hem in de laatste maanden (met hulp van de rest van de familie) verzorgd. Het was mama's laatste ouder, en er zal nu een hoop voor haar veranderen, zeker als al het geregel eenmaal achter de rug is.

Ook hoorden we dat het zoontje een van onze beste vrienden in het ziekenhuis ligt. Een opeenstapeling van aandoeningen zorgden ervoor dat hij de afgelopen week twee maal in kritieke toestand heeft gelegen. Het lijkt nu weer wat beter te gaan, hopelijk kan hij snel weer naar huis. Hij is net nadat wij naar Australie vertrokken geboren, dus we hebben hem nooit 'echt' gezien. We moeten er niet aan denken dat we nooit de kans krijgen hem te ontmoeten.

Sanders zus en zwager staan op het punt om te bevallen van hun tweede. Alles lijkt daar gelukkig goed te gaan. Maar de gedachte dat we ook dat gaan missen...

Tja, we wisten dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Maar nu het zo dicht op elkaar komt, valt het toch wel zwaar. Al probeert iedereen ons wel op de hoogte te houden, we voelen ons soms toch een beetje aan de zijlijn staan.

Gelukkig zijn er ook leuke dingen te melden. Laatst zijn we een dagje naar Sydney geweest. Deels met de boot, omdat er geen treinen reden. In de stad vonden we een Nederlandse poffertjeskraam/friettent. Met echte kroketten, frikadellen, curry en satehsaus. Op de foto is ook te zien dat het nu soms serieus koud is...
We gaan al een poosje naar een evangelische kerk (hierover later meer), waar we een leuke bijbelstudie groep hebben. Iedere woensdagavond ontmoeten we elkaar, en eten we met z'n allen. Afgelopen woensdag was de studie echter kort: New South Wales speelde tegen Queensland (Rugby). En daar wordt alles voor opzij gezet! Ze spelen drie keer tegen elkaar, telkens op een woensdag. Beide teams hebben al een keer gewonnen, over drie weken wordt de beslissende wedstrijd gespeeld. Zo leren we langzaam steeds meer over de cultuur!

Volgende week: de jaarlijkse walvissentrek: recht voor onze deur!
S&B

zondag 1 juni 2008

In memoriam: Jan de Jong



Gisteren, 31 mei 2008, is op 88 jarige leeftijd Opa De Jong overleden. Dit is de opa van Sander, aan moeders kant. Hij wordt aankomende donderdag begraven. Bij oma, die in 1993 al is overleden.

Bovenstaande foto is gemaakt vlak voordat wij naar Australie vertrokken.