woensdag 28 november 2007

Eeeeeeeer is er 1 jarig

Dat kun je niet zien, maar het is Sander!

Dit moet wel de meest vreemde verjaardag ooit zijn voor mij. Zonder vrienden, familie en kennisen, in een nieuw land. Hoe leuk een ervaring als deze ook is, verjaardagen zijn eigenlijk alleen maar echt leuk als je ze kunt delen met mensen die je goed kent.

Op mijn werk is er wel aandacht aan besteed. Ze hadden een enorme chocoladetaart gekocht, met een zingende tweety erop.



Vanavond ben ik met Bregje een heerlijke strandwandeling wezen maken, en hebben we lekker ongezond friet met vis gegeten. Dat was dan wel weer leuk.




Wat ook leuk was, waren al de kaartjes en mailtjes die ik gehad heb. Die betekenen echt meer als je mensen minder vaak ziet. Dus bedankt iedereen!

Oh ja, en zaterdag gaan we een fiets kopen. Ook iedereen bedankt voor de bijdragen daarvoor.

Sander

zondag 25 november 2007

Wandeling boven het strand

Tussen ons huis en de kust ligt een natuurgebied: Wyrrabalong. Het is een klein stukje overgebleven gebied uit de tijd dat hier abboriginals leefden. Er loopt een smal pad langs de kust boven het strand. Onderweg zijn er een paar uitkijkpunten. Dit is crackneck point. Vanaf hier kun je Bateau Bay beach en Shelly beach zien. Aan het eind ligt The Entrance.


Op sommige plaatsen kijk je 300 meter naar beneden langs een stijle rotswand.

Een gedeelte van het bos afgelopen oktober door een bosbrand bijna weggevaagd. Tussen de zwarte stammen kun je alweer groene varens opzien komen.


maandag 19 november 2007

Nieuwe fiets


Zoals jullie kunnen zien zie ik er belachelijk uit.
Maar als ik zonder de helm door de politie gezien wordt kost het me 50 dollar. Bovendien moet je hier gewoon op de provinciale weg rijden als fietser, dus een helm is niet overbodig.
Vandaag heb ik langs een groot deel van het tuggerah lake gefietst. Hier ligt wel een soort van fietspad en behalve een paar bruggetjes is het vlak. Ons huis ligt een stuk hoger op de heuvel. Het laatste stukje moet ik lopen want dat lukt zelfs in de laagste versnelling niet fietsend.
Het geeft me de vrijheid om er in mijn eentje op uit te gaan als sander aan het werk is.
Bedankt fam. Molenaar, Oma en de fam Bel.

donderdag 15 november 2007



huiselijk

We waren toch niet helemaal tevreden met de minimalistische stijl van onze huiskamer. Daarom hebben we wat meer meubels gekocht. De bank haalt het niet bij onze eigen mooie hoekbank in nederland maar het zit prima. Deze foto geeft gelijk een beetje een idee van de indeling van het huis.

(Om de tekst te kunnen lezen kun je de foto vergroten door erop te klikken)

Speciaal voor ma Bel

woensdag 14 november 2007

Nadelen van een warm klimaat

Er zijn natuurlijk ook nadelen aan een warm klimaat. Deze kakkerlak is 4 cm groot en rent net zo snel als een muis. Dit is de eerste die we zagen en we hebben 'm netjes gevangen en buiten losgelaten. Zijn vriendjes worden iets minder warm ontvangen. Er staan nu twintig gifdoosjes door het hele huis en we hebben een spuitbus met gif. (dennegeur)

Autorit

En onze auto:

foto's huis

Bij de vorige post zijn de foto's niet te zien dus hier nog een keer de foto's van ons nieuwe huis:



huis



Dit is de achterkant van ons huis.

vrijdag 9 november 2007

Verhuizing

Daar zijn we weer! Met een update over de laatste gang van zaken hier in Bateau Bay.

Zoals jullie in de vorige post hebben kunnen lezen, hebben we een huis gevonden. Het duurde tot afgelopen maandag voor we erin konden. Dus 's morgens afscheid van ons hotel genomen en bij de makelaar getekend. Daar hoorden we al dat alles niet zo netjes was achtergelaten. En dat bleek te kloppen: misschien dat ze een keer gestofzuigd hadden, maar dat was het dan wel. De badkamer, het toilet, de garage, de kasten, de keuken: alles even vies. En niet alleen vies van een verhuizing, maar vies van jaren niet schoongemaakt. Bij de bezichtiging hadden we dit niet opgemerkt, en al hadden we het gezien, dan waren we er vanuit gegaan dat ze alles nog wel zouden kuisen. Niet dus. Beetje een domper, want verder is het echt een superhuis! Zoals je op de foto's kunt zien heeft het een grote tuin, een enorm overdekt balkon aan de woonkamer, veel ramen, en een luxe badkamer en keuken. Er zitten drie slaapkamers op de bovenverdieping, en de onderverdieping heeft een garage, en een zogenaamde 'rumpus room'. Volgens mij is daar geen vertaling voor, maar het is een soort bijruimte met allerlei functies. In ons geval is er een hoek voor een bureau, een aantal kasten, een kleine ruimte met een extra toilet en wasmachine, en dan nog een vrij grote open ruimte.

Maandag werd ook ons nieuwe bed geleverd, dus 's avonds hadden we in ieder geval een plek om te slapen. Verder was het huis natuurlijk hartstikke leeg. Dus zijn we de rest van de week bezig geweest om wat meubels te krijgen. We huren voor een tijdje een koelkast, een wasmachine en een tv (is hier heel gebruikelijk). En we hebben een zitzak en tuinset weten te bemachtigen. Verder is het nog leeg en het zal wel even duren voordat er meer meubels inkomen.

Op dezelfde maandag zijn we de auto op gaan halen die we de week ervoor hadden gekocht. Voor de liefhebbers: het is een Ford Falcon Forte uit 2001. Volgens mij hebben we dat model niet in Europa. Het is een automaat (wel zo makkelijk hier) met een 4 liter motor. Dat lijkt veel, en dat is het ook. Ik praat het goed voor mezelf door te zeggen dat het hier erg heuvelachtig is, en dat de benzine zo goedkoop is, maar ja, daar heeft 'het milieu' natuurlijk niks aan. Dus zullen we binnenkort ook maar een stel fietsen kopen om ons geweten schoon te fietsen.

Bregje is helaas nog niet begonnen met haar werk. Het bedrijfje heeft op het moment weinig orders, en zolang ze de begindatum nog kunnen uitstellen tot betere tijden, zullen ze dat natuurlijk doen. Als het nog lang duurt, gaat ze op zoek naar iets anders. Nu komt het nog niet zo slecht uit, aangezien er genoeg te doen is in en om het huis, en met de website. Maar op termijn is het natuurlijk wel belangrijk dat ze gaat werken.

Op mijn werk gaat alles goed. Ik heb mijn tweede week in de fabriek erop zitten, en leer het klappen van de zweep al aardig. Woensdag ben ik met een paar collega's naar Sydney geweest om kennis te maken met de Australische tegenhanger van TNO. Erg interessant, en leuk om weer even in Sydney te zijn.

In ander nieuws: het regent al de hele week! Ik weet het, het is niets vergeleken met de storm die over Nederland is geraasd, maar toch. Iedereen klaagt er steen en been over, al zijn ze natuurlijk ook wel blij met de neerslag. We hebben de bosbrand-waarschuwingen voor het eerst op 'low' gezien. Het ziet er naar uit dat het nog wel een paar dagen zo blijft, en dan wordt het weer warmer.

Tot slot: we voelen ons nog wat onwennig, zowel in het huis als in Australiƫ. We hebben het erg druk met alles, en we hebben het idee dat alles wat we doen nog twee keer zoveel energie kost als in Nederland. We zijn er nog niet echt aan toe gekomen om ons 'thuis' te gaan voelen. En we beginnen iedereen meer te missen. Maar misschien is dat wel een goed teken...

S&B

PS: voor ons nieuwe adres: zie de vorige post!

Adreswijziging


Ons nieuwe adres is:

62 Promenade Avenue
Bateau Bay 2261, NSW
Australia

Handig voor de mensen die ons een verjaardagskaart willen sturen ;-)