zondag 30 mei 2010

Nog meer afscheid nemen

Zaterdag hebben we afscheid genomen van Sander z'n collega's. Het idee was om een bonfire te houden maar dat ging helaas niet door. Het regent hier al twee weken en voorlopig houdt dat nog niet op. We kunnen zo natuurlijk wel alvast een beetje wennen aan Nederland.



Sander kreeg van zijn collega's een koffer voor zijn basgitaar. In de vorm van een kist met erop een plaque met: In memory of Sander Bel, Dearly missed


zondag 23 mei 2010

Afscheid nemen

Het is iedere keer weer erg moeilijk om afscheid te nemen. We hebben hier in de afgelopen drie jaar veel vrienden gemaakt. We proberen om van iederen op een goede manier afscheid te nemen.

Vorige week zaterdag zijn we bij Sam en Leanne geweest samen met Adam en Vanessa.
Zij wonen op een stuk land aan de rand van Sydney. Nog een keer een aussie Barbie en hout zagen voor de open haard.






Afgelopen weekend zijn we weggeweest met Tim, Kate en de jongens. Ze hebben ons getrakteerd op een weekend weg in de Hunter. Het weer was herfst achtig. we hebben veel gewandeld, wijn geproefd en veel gegeten.

vrijdag 14 mei 2010

Update

Sorry voor de lange tijd sinds de laatste update. We zijn erg druk geweest met geregel. Maar hier is het laatste nieuws:

Alles begint nu aardig vorm te krijgen. We weten wanneer we hier weggaan, wanneer we weer aankomen, en wanneer Sander weer begint op zijn nieuwe werk (zie schema). De afspraak met de verhuizers die onze spullen weer naar Nederland gaan brengen is gemaakt.

De huurders in ons appartement in Dordt gaan er op tijd uit, zodat wij er vrijwel direct weer in kunnen gaan wonen. Dit betekent dat Sander een poosje op en neer moet gaan rijden naar Veghel. Maar op termijn willen we wel weer richting Den Bosch.

Wat heel bijzonder is, is dat de dominee van onze vorige gemeente in Nederland en zijn gezin begin juni naar Brisbane gaan verhuizen. Ze hebben aangeboden om vrijwel alle spullen die wij niet mee terug willen nemen naar Nederland op te kopen. Voor hen een goedkope manier om hier te starten, en wij krijgen nog wat geld terug voor alle spullen die we hier aangeschaft hebben. Geweldig toch? 'Nadeel' is wel dat de spullen natuurlijk in Brisbane moeten komen (bijna 1000 km verderop!). Voordeel is dat we hen dan nog even zien. En of we nu vanuit Sydney of Brisbane terugvliegen, dat maakt natuurlijk niets uit! We kunnen met een vriend meerijden die een aanhanger heeft. Hij gaat vlakbij Brisbane op vakantie. Ongelofelijk hoe alles precies zo uitkomt!

Verder zijn we druk bezig de auto te verkopen, alles op te zeggen, en ons te oriƫnteren op alles wat ons in NL weer te wachten staat (en dan bedoelen we niet de verkiezingen of het WK). Zo moeten we snel op zoek naar een auto, een internetverbinding, en mobiele telefoons! En Bregje gaat weer op zoek naar een baan. Goede tips zijn altijd welkom!

Ons schema voor de komende weken:
7 juni - Verhuizing van de spullen die naar Nederland moeten
11 juni - Sander's laatste dag op het werk
12 juni - Reis met laatste spullen naar Gold Coast
13 juni - Spullen naar Brisbane
13-15 juni - 'vakantie' in Brisbane
15 juni - Vliegen naar Singapore
16 juni - Singapore stopover
17 juni - Terug in Nederland!
17-28 juni - Logeren in Zeist, familiebezoek, voorbereidingen
28 juni - Eerste dag op Sander's nieuwe werk
29 juni - Verhuizing naar Dordt
30 juni - ?

ps Er is weinig nieuws te melden over Bregje's polsen. De doktoren hebben helaas niets kunnen vinden. Ze kan zich er aardig mee redden, maar ze heeft nog steeds niet 100% van haar kracht terug.

Tot snel,
Sander en Bregje