zaterdag 30 januari 2010

Sydney, Dubbo, Narrabri, Mount Kaputar, Barrington tops

26 januari is Australia day, een nationale vrije dag. Dit jaar viel die op een dinsdag, en dus nam Sander de maandag en woensdag vrij voor een rondreis door 'country New South Wales'.
Eerste stop was de boerderij van Sam en Leanne, vrienden van ons die eind vorig jaar verhuist zijn naar het huis van zijn ouders. Sam heeft ons rondgereden achterop de trekker! Een compleet andere lifestyle dan hier aan de kust.
Vervolgens op weg naar Dubbo, een slaperig stadje zo'n 400 km landinwaarts van Sydney. Onderweg kwamen we langs dit graf van een Aboriginal, uniek omdat het zowel een westerse steen heeft, als gekerfde bomen eromheen naar Aboriginal gebruik. Het is ook te zien dat het landschap er hier heel anders uitziet!
Dubbo heeft de grootste vrije ruimte dierentuin van Australië. Net zoiets als de Beekse Bergen. Naast alle exotische dieren waren er natuurlijk ook Kangoeroes en Emoes.
Na Dubbo was het op naar Narrabri, waar Tim en Kate inmiddels wonen. Bij hen is 3 weken geleden weer een jongetje geboren, en wij hadden de eer om hem als een van de eersten vast te houden!
Op weg terug naar huis hebben we nog 2 nationale parken bezocht. De eerste was Mount Kaputar, een sub-alpine gebied. Op een van onze wandelingen kwamen we ineens oog in oog te staan met deze Kangoeroes. Zij waren net zo verrast als wij, maar Bregje had de foto al genomen voordat ze ervan door gingen!
Het volgende nationale park was Barrington Tops. Sander was hier vorig jaar al geweest met zijn ouders, maar Bregje wilde het ook graag zien. 's Avonds was er een knetterende onweersbui die het een beetje in het water liet vallen.
Deze slang kwam zich lekker opwarmen na de natte nacht. Na 1500 km in 5 dagen waren we eindelijk weer thuis, klaar om weer aan het werk te gaan.

weekendje Sydney

We zijn een weekendje naar Sydney geweest met Adam en Vanessa. Zij gaan ieder jaar rond deze tijd naar hetzelfde appartement waar ze goede deals hebben als je van zondag op maandag boekt. We hadden een luxe 2-kamer appartement op de 67e (!) verdieping in hartje Sydney voor een habbekrats! Het uitzicht was fantastisch, we hebben de hele avond in een donkere kamer gezeten en naar de lichtjes gekeken. De volgende ochtend nog even een duik in het zwembad op de 61e, en daarna weer terug naar de saaie Central Coast...



Thijs en Sanne verlaten ons weer


Snik... het was leuk jongens! See ya, Bro!

Oud en Nieuw



Oliebollen bakken op de BBQ brander. Geen tijd om een gistdeeg te maken, dus zelfrijzend bakmeel gebruikt. Als de jaarlijkse oliebollen-test langs was gekomen had ik een dikke 6 gekregen! (niet slecht...)

dinsdag 5 januari 2010

Decoraties voor Good News Week

Het is nu zomer vakantie in Australië. Onze kerk heeft deze week een kinderprogramma georganiseerd. Tegelijkertijd is er een programma voor de volwassenen.

Dit jaar was het thema "Out Back". Ze hadden mij gevraagd om de tent te decoreren. We hebben met zes man de hele zaterdag gewerkt. Heel veel mensen kwamen spullen brengen die we konden gebruiken. Ik had al een termiet heuvel gemaakt van papier maché. De tafelstukjes zijn gemaakt van Australische boomzaden en bast.

Hier is een link naar de website. Daar staan foto's op met mensen.