maandag 31 augustus 2009

Vakantie in Darwin

We hebben een geweldige vakantie gehad. Het was heel erg warm dus we hebben veel gezwommen. Hier zijn een paar indrukken:

Darwin harbour
Ijskoffie in Humpty Doo!
Zwemmen in een van de vele zwembaden in the Northern Territory
Bosbranden die hier heel normaal zijn (50% van Kakadu brandt jaarlijks af)
Kanoen in de Katherine kloof
De grootste termietenheuvel die we ooit gezien hebben!
Zwemmen in de rivier onder een wateval in Litchfield National park
Melk, goed voor elk... (met een rietje en ijsklontjes als je niet oppast)
Darwin
Zonsopgang in Kakadu National Park, nu nog zonder krokodillen
Nog meer Termietenheuvels...
Nog meer bosbranden...
Rostformaties in Arnhemland
Zo hoog staat het water in het natte seizoen
Oude tinmijn
Spectaculaire rotstekeningen in Kakadu en Arnhemland, de oudste in Australie

Onze gids in Arnhemland
1 van de honderden rare vogels die we gezien hebben

donderdag 13 augustus 2009

Op vakantie!

Ook wij gaan op vakantie. De komende twee weken gaan we naar het noorden van de Northern Territory. Morgen vliegen we naar Darwin, en daarna trekken we rond in een camper, langs verschillende nationale parken. We hebben een drukke tijd achter de rug, dus we zien er erg naar uit!
View Larger Map
Naast al het natuurschoon zoals Krokodillen en magnetische termietenheuvels, en eeuwenoude Aboriginal cultuur, kunnen we ook niet wachten om Humpty Doo te bezoeken!

Voor Bregje is het een moeilijke tijd geweest wat haar studio betreft. 2 van de 4 kunstenaars die in haar studio zaten vertrokken, en ze lag overhoop met de jongen die achterbleef. Ze heeft nu besloten om al haar spullen voorlopig weg te halen, en hoopt na de vakantie bij een andere studio in te trekken. Aan de ene kant is het jammer dat het zo gelopen is, maar aan de ander kant belooft die studio meer. Het is allemaal wat professioneler en ze kan het goed vinden met de mensen. Een leuk bericht is dat ze een etspers besteld heeft die hopelijk binnenkort hier is. Dan kan ze eindelijk zoveel afdrukken maken als ze maar wil! En ze gaat ook cursussen geven, waar voldoende animo voor lijkt te zijn.

Voor mij is het erg druk geweest op het werk. Het project waar ik aan werk komt nu in een stroomversnelling. Binnenkort beginnen we met de eerste grote taken, en tegelijkertijd moeten we ons voorbereiden op de taken van volgend jaar. Ik heb sinds een half jaar weer een manager, wat ook weer even omschakelen is. Stiekem was het best fijn om eigen baas te zijn...

Voorlopig zijn we dus even 'uit de lucht', maar in September zullen we zeker laten weten hoe onze vakantie is geweest! Hopelijk hebben jullie ook allemaal een fijne zomervakantie achter de rug. We horen er graag van!

Groetjes,

Sander en Bregje