zondag 28 juni 2009

We hebben een nieuw huis!

We hebben een nieuw huis gevonden. De eigenaren van ons huidige huis hebben het nog niet verkocht, maar na een bijna-verkoop kregen we het op 'onze heupen' (kun je dat zo zeggen?). Op 18 juli verhuizen we. We zullen dit huis erg missen, vooral het uitzicht en de rustige omgeving. Dat mist ons nieuwe huis, maar het is een stuk beter geïsoleerd, en ligt midden in het gebied waar we meestal zijn. De kerk ligt op loopafstand, werk is 5 minuten met de auto en de meeste van onze vrienden wonen vlakbij.

Hier zijn wat foto's, ons huis is die links op de hoek. Voor en achter een tuintje, 3 slaapkamers, 2 badkamers en 3(!) wc's.



En voor de google-mappers onder ons, hier is de link.

vrijdag 12 juni 2009

Ditjes en datjes

Hallo allemaal! Hier weer even een berichtje van ons met de laatste nieuwtjes. Om te beginnen: de winter is hier echt begonnen. Eergisteren hadden we zelfs vorst aan de grond, wat vrij uniek is hier. Op mijn werk was het gras wit. Helaas had ik de camera niet bij me om het vast te leggen. De laagste officieel geregistreerde temperatuur hier in de buurt is -1.1°C, en dat was in 1969. We zaten er dus niet ver vandaan deze keer.

Vorig weekend zijn we een dagje naar Sydney geweest. In het museum was een tentoonstelling 'Intensly Dutch' genaamd. Het werd georganiseerd door de Nederlandse ambassade en de ING bank die hier voet aan de grond probeert te krijgen. De tentoonstelling liet werk zien van Nederlandse kunstenaars van na de oorlog, en de nadruk lag op COBRA kunstenaars (bijvoorbeeld Karel Appel). Het was leuk om te zien wat de Australiërs ervan gemaakt hadden. In onze ogen hadden ze hun best gedaan om het erg 'netjes' te houden. Er is hier in het afgelopen jaar nog wel eens opschudding geweest over controversiële kunstwerken, dus daar zal het misschien wel aan liggen.

's Middags hebben we Manly Beach bezocht, een beroemde (rijke) wijk van Sydney. Het deed ons een beetje aan Scheveningen denken, maar dan zonder de pier en de horizontale regen. We hebben heerlijk langs het water gelopen in de zon, wat dan kan hier in de winter dus wel!
's Avonds zijn ook nog even bij het Vivid Sydney festival wezen kijken. Op verschillende plaatsen was licht-kunst te zien en sommige gebouwen waren schitterend uitgelicht, waaronder (natuurlijk) het operahuis.Vandaag ontvingen we een brief van Cathay Pacific, de vliegtuigmaatschappij waar Bregje laatst mee vloog (of niet mee vloog, het is maar hoe je het bekijkt). We hadden een claim ingediend voor de onkosten die we gemaakt hadden dankzij de vertraging (niet de ticket zelf dus). In de brief stond dat ze alle onkosten vergoeden! Ze schreven dat ze dit niet standaard doen, maar dat de omstandigheden in dit geval zo zwaar waren dat ze het toch deden. Achteraf gezien hebben ze het allemaal best wel netjes afgehandeld. Go Cathay.

Tot slot een foto van mijn nieuwe aanwinst. Ik had dit basje al een poosje op het oog, en nu was hij in de aanbieding. Ik was het zat om de hele tijd een bas te moeten lenen om in de kerk te spelen, en dit leek me wel een goede investering. Mooi he?
Groetjes, Sander

vrijdag 5 juni 2009

Furry Friend

We hebben een logee dit weekend. Dit is Chino en het is een ragdoll cat van drie maanden oud.